Chatta med oss Aptit.se
Leveranstid till kund:
Vardagar: 10:30 - 15:45
Lördag: 11:00 - 15:45
Söndag: 11:00 - 15:45

Fafelle

 Fafelle skriver inte ut etiketter med rätternas namn.
 Produkter från Fafelle levereras i förpackingar tillverkade av Papp med plastlock (PET-plast)

Fafelles mat är framtagen av Michelin-stjärnkock Joel Åhlin från Agrikultur som länge arbetat med grön fine dining. Vi vill inspirera och öppna nya dörrar med vegetariska smaker från hela världen och med sitt kunnande har Joel experimenterat fram nyttiga, smakrika och hållbara rätter. Fafelles mat är bra för både kropp och planet, vegetarisk, hälsosam, hållbar och utan onödiga tillsatser och konserveringsmedel. Välkommen till en värld av fantastiska smaker


Bowls

Falafel & Aubergine Bowl

Vår ikoniska falafelsallad – som tidigare hette Middle East – har fått en uppgradering! Grönkål och quinoa vänds i krämig citrontahini och toppas med rostad aubergine, harissatomater and mycket mer. En hommage till de klassiska smakerna i Mellanöstern.

155kr

Feta & Sweet Potato Salad

Vi har vänt ihop en riktigt fräsch och krispig smakbomb som vi toppar med rostad sötpotatis, fetaost, örtsås och vår magiska trailmix (som en granola fast för sallad!). PS. Saknar du falafeln kan du alltid beställa som tillbehör.
Fetaosten är gjord av får- och getost och innehåller låga mängder laktos.

155kr

Burrata Salad

Krämig burrataost placerad på en bädd av pestoslungad grönkål, med hyvlad fänkål, brässerad fänkål, harissatomater, örtsås och trailmix.

155kr

Shawarma Mushroom Bowl

Vi har tagit en Turkisk street food-klassiker och förvandlat den till en varm vegetarisk drömbowl. Istället för shawarmakött använder vi svamp som vi rostar på ordentligt och vänder i shawarmamarinad. Svampen serveras på en krämig bädd av svart kryddris och tzatzikikålmix med sötpotatis, russin och mandelströssel.

145kr

Falafel & Mango Bowl (Mexico)

Den här salladen kombinerar lokala mexikanska influenser med hälso-livsstilen som Tulum är välkänt för. Som bas har vi svart ris och grönkål, vänt i krämig jalapeñodressing och med en spännande spice rub. Vi balanserar sedan syra och sötma med picklad rödlök och mangosalsa, Serveras med luftfriterad falafel (6 st)

145kr

Wraps & Soup

Sandwich + Chips + Pickles

Här är vår Medelhavsdrömsandwich. Den kallas Muffaletta och tillbereds som en tårta och skärs i trianglar. Vi fyller den med tzatzikidressing och muhammara, fetaost och en mix av rostade och crunchy grönsaker. Serveras med potatischips och ett banderillaspett.

95kr

Roasted Mushroom Soup + Pesto Rolls

Krämig varm soppa på rostad svamp, miso, timjan, grädde och vitt vin. Toppas med tryffelmajo. Serveras med varma miniwraps med pesto.

135kr

Warm Falafel & Aubergine Wrap

Varm pitawrap fylld med falafel, hummus, muhammara, rostad aubergine, syrad rödkål, persilja, mynta och za’atar.

135kr

Warm Falafel & Mango Wrap

Varm pitawrap fylld med falafel, mangosalsa, fetaost, hummus, muhammara, tzatzikidressing, kålmix och picklad rödlök.

145kr

Nibbles

En perfekt sidorätt för dig som vill komplettera din sallad eller vill dela på ett par smårätter med en vän.

6 falafel + dip

Extra sugen på falafel eller behöver du ett mellanmål? Då är ett 6-pack luftfriterad falafel med dipp perfekt. Välj mellan våra olika goda såser att dippa i. Vår senaste favorit är vår nya tzatzikidipp som vi gör med yoghurt, vitlök, gurka och inlagda citroner.

Vegansk + Glutenfri

Hummus och citrontahini: sesamfrön
Jalapeñomajonnäs: senap
Tzatziki: laktos och senap
Muhammara och Harissasås: inga allergener

70kr

Hummus Bowl + Pita Chips Passar för catering 

En perfekt sidorätt för dig som vill komplettera din sallad eller vill dela på ett par smårätter med en vän. Vi serverar vår krämiga hummus i en skål bowl, toppar med sötstarka harissarostade tomater och fetaost och serverar med varma pitachips vända i za’atarkrydda.

75kr

Dryck

Sunshine tonic

Hemgjord boostande måltidsdryck som görs av oss i restaurangen på citron, ingefära, gurkmeja, chili, honung och kokosvatten.

45kr

Moonshine tonic

Hemgjord boostande måltidsdryck som görs av oss i restaurangen på blåbär, citron, lakrits, kokosvatten, ingefära och honung.

45kr

Fafelle Signature Kombucha

Härlig kombucha med smak av mynta och citron från Kvarterets, unikt framtagen för Fafelle tillsammans med kock Joel Åhlin.

60kr

Ramlösa

Klassiskt bubbelvatten från svenska Ramlösa

30kr

Ramlösa citrus

Klassiskt bubbelvatten med smak av citron från svenska Ramlösa

30kr

Törst Lemonad

Fräsch citronläsk från Värmdö utan onaturliga tillsatser.

50kr

Törst Hallon

Fräsch hallonläsk från Värmdö utan onaturliga tillsatser.

50kr

Törst Fläder

Fräsch fläderläsk från Värmdö utan onaturliga tillsatser.

50kr